Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AMASRA A SAHASI AÇILIYOR!

TTK Amasra Müessesesi 15

TTK Amasra Müessesesi 15 Ağustos tarihinde üretime başlıyor.

Yetkililerden ve ilgililerden aldığımız bilgilere göre Amasra A sahasında hazırlık ve pano ayak adına yapılan çalışmalarda artık sona geliniyor. Önemli bir damar, üretim noktasında güvenli hale getirildi. Damarın uzunluğu bir kilometreye yakın. Çok verimli bir üretim olacağı bildirildi. Amasra A sahasında toplamda 740 maden işçisi, memur ve mühendis dahil çalışan mevcut. Üretim başlayınca kademeli olarak kurum havzasının değişik yerlerinde çalışan 295 maden işçisinin de Amasra A sahasına nakli ihtiyaca göre zaman dahilinde yapılacak.

Elim kaza sonrası süreç, önlemler alınarak sürdürülebilir kılındı

TTK Amasra A sahasında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen elim kaza sonrası pek çok önlemler alınmıştı. O günden bugüne kaza olan pano ayak baraj yapılarak kapatılmıştı. Amasra A sahasının eksi kodunda başka pano ayaklarda yapılan çalışma sonrası çok önemli bir kömür damarı hayata geçirilerek çalışmalar süratle başlatıldı. Yatay damar üretim adına hazırlandı. Bu hazırlıkların artık sona ermesi için gün sayılıyor. 2024 Ağustos 15’te üretim adına ilk kazma vurulacak.

Değirmenci, Amasra A sahası için bir şans

TTK Amasra A sahasının işletme müdürü Ümit Değirmenci’nin ekibi ile birlikte son derece yoğun çalışmaları sonrası Amasra A sahası üretim için açılıyor. Verimli kömür damarlarının olduğu A sahasında daha önceden 400 metre sınırı olarak adlandırılan üretim çalışmalarının artık tüm sahaya ve daha derinlere de yayıldığı ifade edildi.

Amasra A sahası ağustos ayının ilk yarısı sonrası önce günlük 600 ton ve 700 ton gibi üretimlerle başlayacağı yakın zamanda 1.000 ton günlük üretimleri yakalayacağı beyan edildi.

TTK Genel Müdürlük, Amasra A sahasını yakın takip etti

TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve yardımcıları da Amasra A sahasında yapılan çalışmalar ve üretim için tüm çalışmaları titizlikle ve hassasiyetle takip ettiler. Amasra A sahasının üretime başlamasının Bartın ilinde sevinçle karşılandığı, yeni işçilerinde işbaşı yapması hususunda önemli istihdam girdisinin de sağlanacağı vurgulandı.

Amasra A sahası kömür sevkiyatında bir liman lojistik üssünün olmamasının ise büyük kayıp olduğu, kurumun Amasra limanlarından yararlanması gerektiğinin üzerinde duruluyor. Gömü/ Tarlaağzı bölgesindeki balıkçı barınağının TTK‘ya tahsis edilmesinin gerektiği söyleniyor.

TTK Amasra A sahası üretimde gün sayarken, HATTAT Holding B sahasının ise hala daha kömür üretimine başlayamaması istihdam, üretim ve hammadde temini için büyük kayıp olarak belirtiliyor.

HATTAT Holding günde 1.000 ton kömür üretiyor mu?

HATTAT Holding’in ‘’Günde 1.000 ton kömür üretiyoruz’’ sözleri üzerine kömürün nerede olduğu halk tarafından soruluyor, sorgulanıyor. B sahası üretimi adına lavuar tesislerinin kurulmamasının ise kömür sevkinde büyük gecikmelerin yaşanmasına neden olacağı ifade edilirken, liman için Tarlaağzı bölgesindeki balıkçı barınağına HATTAT Holding’in de talip olduğu ve bu konuda başvuru yaptığı belirtilirken, nihai başvurunun olumlu/olumsuz sonuçlanmadığı açıklandı.

Amasra A sahasının üretimde start alması beklenirken, HATTAT Holding B sahası ile bir türlü üretime başlayamaması da büyük handikap olarak adlandırılıyor.

Çınar ’’Amasra A sahası üretime başlıyor’’

GMİS Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar’ın da Amasra A sahasında üretime başlanacak olmasının   Bartın ve Zonguldak adına sevinçle karşılandığını ifade ederken, ‘’Zor ve güç günler geride kaldı, inşallah üretimde önemli rekorları kıracağız, kurumumuza da önemli katkıyı  vereceğiz, iş güvenliği ve sağlığını da önemle koruyacağız ve sağlayacağız.’’ dedi.