Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Genel

BİZİ İSTEMEYENİ BİZ HİÇ İSTEMEYİZ!

GMİS GENEL BAŞKANI HAKAN YEŞİL: “AMASRA B SAHASINDA DA YAKIN ZAMANDA ÜRETİM BAŞLIYOR. FİRMA İŞÇİLERİ GMİS’E ÜYE OLMAMALARI KONUSUNDA BASKI UYGULUYOR. BİZ İSTEMEYENİ BİR HİÇ İSTEMEYİZ” DEDİ.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Amasra B sahasında yıllardır süren üretime başlayacağı beklentisinin nihayet gerçeğe dönüşeceğini söyledi.

Amasra B sahasının son durumu hakkında GMİS Genel başkanı Yeşil ‘’ Amasra B sahasında kömürün geride bırakılmaması için yapılan bir çalışma vardı. Bu da yer altında olmazsa olmazlarımızdan. Amasra B sahası uzun yıllardır bölgemize katkı için büyük ümitlerle beklediğimiz bir saha. yıllar sonra orada sona gelindi. Kömür damarımız ayak olarak düzenlendi. Bildiğimiz kadarıyla halı sistemleri yerleştirildi. Yakın zamanda orası da üretime geçecektir burada beklentiler yüksek. oradaki yeryüzüne çıkartılması için geç kalan çalışmaları artık bitmesi gerektiğini Biz buradan her seferinde söylüyoruz. Bu da ekonomiyi canlandıracaktır.”

B sahasında işçilerin GMİS’e üye olduğu hatırlatılan ve yine böyle bir çalışma yapılıp yapılmayacağı sorulan Yeşil ‘’ Biz Amasra b sahasında daha önce iş yerlerinde örgütlü sendikacılık yapıyorduk. Bu dönem arkadaşlarımız ve mevcut işveren arkadaşlarımız ne yazık ki genel Maden işçi konusunda biraz tereddütlü olduğu için başka bir sendikayla görevlerine devam etmeye çalışıyorlar. Biz saygı duyuyoruz bizi istemeyeni biz de istemeyiz. Tabii ki bölge bizim bölge, kömür bizim bildiğimiz bir alan. Bizim derdimiz İstihdam ne kadar çok olursa bölgemiz için o kadar iyi olur. şunu da savunuyoruz en kötü sendika sendikasızlıktan iyidir. Mevcut arkadaşlara başarılar diliyoruz’’ dedi.

2000 işçi alımının yapılması ve süreci ile alakalı olarak Yeşil ‘’ Sizin de bildiğiniz gibi süreç her geçen gün uzuyor. bu süreci çok uzattılar Tabii bunda Amasya’da yaşanan elim kaza da bir etken. süreç uzadığı için de tam anlamıyla arkadaşlarımızın üretime katkısı anlamında Şu an için bir şey söyleyemiyoruz. Çünkü iki ay çalışıp bir ay boşa çıkıyorlar, aynı zamanda yeni gelen arkadaşlarımızın adaptasyon süreci var. Bunları Tabii ki kömüre yansıması var ama bu arkadaşları üretime katkı falan yansıması büyük ihtimalle yılbaşına kadar bulacaktır. adaptasyon sürecinin En az 6 ay olduğunu her zaman söylüyoruz. ‘’ dedi.

 

DİĞER VİDEOLAR