Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek Şenliği Festivalinde Zonguldak’ta
Peynir, bal, çiğ köfte, baharat, içli köfte ve kebap gibi ürünlerin sergilendiği Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek Şenliği, Zonguldak’ın Sahil Parkı’nda açıldı. Zonguldaklılar, yöresel ürün pazarına yoğun ilgi gösteriyor. Pazar, 2 Eylül Pazartesi gününe kadar açık kalacak.
GAZİANTEP YÖREMİZİN DAMAK ZEVKİNİ SUNUYOR VE TANITIYOR
Yöresel ürün pazarı esnaflarından Kebap Ustası Barış Sütçü, “Türkiye’nin dört bir yanını gezerek, Antep yemeklerinin tadını vatandaşlarımıza sunuyoruz. Şimdi de Zonguldak’tayız. Zonguldaklılara Gaziantep damak tadını tanıtmak ve sunmak için buradayız. Cağ kebabından Adana’ya, kuzu şişten çöp şişe, ciğerden kağıt kebabına ve içli köftelere kadar pek çok yöresel lezzetimiz var” dedi.
ZONGULDAK’IN SOSLU KEBABI İLE ANTEP KEBABI BİR OLUR MU? TABİİ Kİ ANTEP KEBABI DAHA İYİDİR
Kebap Ustası Barış Sütçü, Zonguldak’taki kebapla Antep kebabı arasındaki fark sorusuna, “Çok farklı, eşi benzeri olmaz. Zonguldak soslu kebabı ile Antep kebabı bir olur mu? Tabii ki biz daha iyiyiz. Etlerimiz ve bütün ürünlerimiz Antep’ten gelir. Kavurmamız ve kebaplarımız meşhurdur. Kebap yemek isteyenleri bekliyoruz. Kebabın adresi burada, Antep sofrası burası” yanıtını verdi.