Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MADENCİLER GÜNÜ KAPSAMINDA ÇELENK TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

4 Aralık Dünya Madenciler Günü sebebiyle Zonguldak Valiliği önünde çelenk koyma töreni gerçekleştirildi.

4 Aralık Dünya Madenciler

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Vali yardımcısı Muammer Balcı, Zonguldak Belediye başkanı Tahsin Erdem, Zonguldak TMMOB Maden Mühendisleri Odası şube başkanı Erdoğan Kaymakçı ve yönetim kurulu üyeleri, GMİS Genel başkanı Hakan Yeşil, GMİS Genel başkan yardımcısı İsa Mutlu, CHP İl başkanı Devrim Dural ve madenciler katıldı.


Erdoğan Kaymakçı yaptığı konuşmada “04 Aralık Dünya Madenciler Günü” hikayesinin ülkemiz topraklarında yaşanan bir olaydan esinlenildiği bilinen ve günümüze gelinceye dek, madencilerin zorlu çalışma koşulları karşısındaki,beraberlik anlayışının ve yardımlaşmanın dayanağı olagelmiştir. Bu özel gün, madencilik sektöründe çalışanları onurlandırmak, bu mesleği icra edenleri anmak ve madenciliğin toplumsal ve ekonomik önemini vurgulamak amacıyla her yıl dünya genelinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilmektedir.

Madenciliğin doğaya karşı verilen uğraşıların en zoru, en karmaşığı olduğu hepimizin malumudur.

Madencilik üretiminde sorumluluklar zinciri çok yönlü ve çok güçlüdür. Örneğin kazmacı, vurduğu her kazmanın kendisinin olduğu kadar ocaktaki diğer arkadaşlarının da yaşamları ile ilgili olduğunu,domuzdamcısı, çavuşu, emniyetçisi, barutçusu, vinçcisi, elektrikçisi, kompresörcüsü, kısaca tüm çalışanların, yaşamsal sorumluluklarını bilirler. Madencilikte mühendisin sorumluluğu da son derecede önemlidir. Öncelikle ocakta çalışan kişilerin tümünün hayatı ondan sorulur. Daha doğrusu mühendis kendisine karşı bu sorumluluğu duyar. İnsan faktöründen sonra maden mühendisi ve madenciler, doğal kaynağın verimli işletilip işletilmemesinin sorumluluğu içindedirler. Çünkü madenlerimiz, bir kez yerinden çıkarıldıktan sonra yerine tekrar koyamadığımız doğal kaynaklardır. Onlarda, gelecek kuşakların da hakkı vardır. İşte bu noktada sorumluluk ağı mühendisten yöneticiye, yöneticiden plancıya ve politikacıya kadar uzanmaktadır.

Gerçekten zor ve sorumluluk isteyen bir meslektir madencilik. Madenciler gemiciler gibi çalışırken türkü söylemezler. Çünkü ocakta “türkü için ayrı bir soluk yoktur.” İşte bizleri bu meslekte güçlü kılan, bir bütün oluşturan; bu sorumluluk, bu zorluk, bu “iş başında türkü” söyleyememektedir.  ”