Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KATLİAM YASASINA Hayır”

CHP İl Başkanı Devrim Dural’dan “Katliam Yasası”na Karşı Sert Tepki!

CHP İl Başkanı Devrim

HP İl Başkanı Devrim Dural, TBMM gündemine gelen ve “katliam yasası” olarak adlandırılan sokak hayvanları düzenlemesine karşı sert bir açıklama yaptı. Dural, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi yerine itlaf edilmesini öngören düzenlemelere karşı olduklarını belirtti.

Dural, mevcut yasa kapsamında gereken barınakların açılmadığını, kısırlaştırma çalışmalarının yetersiz olduğunu ve ilgili bakanlıkların yeterli desteği vermediğini vurguladı.

Dural ””TBMM gündemine gelen ”katliam yasası” olarak adlandırılan sokak hayvanları düzenlenmesine karşı olduğumuzu, sahiplendirelim sahiplendiremediklerimizi itlaf edelim düşüncesine hayır dediğimizi ifade etmek istiyoruz.
Mevcut yasa bile tam uygulanmamış, yeterli sayıda barınak açılmamış, kısırlaştırma yapılmamış, personel ve kaynak ayrılmamıştır. İlgili bakanlıklar da bu konuda gerekli desteği vermemiştir.
Yasa tasarısında hedeflenen sürede sokak hayvanlarının barınaklara toplanması mümkün değildir. Bu şekilde toplamanın popülasyonu daha da artıracağı bir gerçektir. Bazı bölgelerde kedi ve köpek popülasyonunun azaltılması ya da bitirilmesi biyolojik dengeyi bozup başka kemirgen ve vahşi hayvanların çoğalmasına yol açacaktır. Dünya bunun sayısız örneği ile doludur.
Sahiplendirme hususunda etkili ve yaygın bir teşvik sistemi yapılmamıştır.
Merdiven altı yerlerde illegal şekilde cins kedi, köpek üretiminin önüne geçilmesi, evcil hayvan ticaretinin denetlenmesi ve üretiminin kontrol altına alınması gerekmektedir.
Yeni yasa tasarısının uygulanması için gerekli bütçe mevcut yasanın uygulanması için gerekli bütçeden çok daha büyüktür.
Tarihsel süreçte evcilleştirdiğimiz,yaşamımızın odağındaki bu canlıların yasa gereği milyonlarcasının uyutulması vicdanlarda derin, kapanmaz bir yara açacaktır.
Çözüm noktasında ise; topluma uyum sağlamış, rehabilitasyonu yapılmış canlıların gönüllüler işbirliği ve desteğiyle alındığı yere bırakılması, takibinin yapılması, kayıt altına alınması, çip takılması, ‘bakımını yap, aşıla, kısırlaştır ve sahiplendir’ yaklaşımı temel olmalıdır.
Toplumun büyük bir kesiminin onayı olmadan, uzlaşı kültüründen uzak bir şekilde hayata geçirilmeye çalışılan bu yasanın pratikte uygulanması mümkün değildir. Halkımız arasında büyük bir tramvaya dönüşme ihtimali çok yüksektir.
Bir canlının yaşamına son verilmesi kültürümüze ve geleneğimize ters düşmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi