Zonguldak Sahili’nde , deniz esintisi eşliğinde sıcacık tostların kokusu sokağa yayılıyor. Çocukken mutfakta başladığı tost serüvenini iş hayatına taşıyan genç girişimci 34 yaşındaki Noyan Ersöz, Zonguldak iskelesinde açtığı işletmesiyle kısa sürede ilgi odağı oldu. Yaptığı tostlar öyle beğeniliyor ki “Eline sağlık” demeden kimse ayrılmıyor.
Küçük yaşlardan itibaren tost yapmaya büyük ilgi duyan Ersöz, şimdi Zonguldak iskelesinde açtığı işletmesiyle adından sıkça söz ettiriyor. Noyan Ersöz, çocukluk yıllarında başladığı tost tutkusunu mesleğe dönüştürdü. Özellikle farklı içeriklerle hazırladığı tostlarla kısa sürede adını duyuran Ersöz, her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor.
“Herkes uyuduktan sonra tost yapardım”
“Çocukken herkes uyuduktan sonra mutfağa girer, elimde ne varsa onunla doğaçlama tostlar hazırlardım” diyen Ersöz, yıllar içinde bu ilgiyi profesyonel bir işe dönüştürmeye karar vererek bu merakını mesleğe dönüştürme kararını üç yıl önce aldı. Eşiyle birlikte birçok kafede tost deneyen Ersöz, dışarıda aradığı tadı bulamayınca kendi tariflerini hayata geçirdi.
Sadece tostla sınırlı kalmayan menüde köfte, patso, sucuk ekmek ve hamburger gibi ürünler de yer alıyor. Sabah 09.00’dan itibaren hizmet veren işletme, yaz döneminde geç saatlere kadar açık kalıyor. Özellikle öğle saatlerinde bölgedeki kamu çalışanları, avukatlar ve memurların yoğun ilgi gösterdiği işletme, yakın çevreye sipariş hizmeti de sunuyor.
Hijyen konusuna büyük önem verdiklerini belirten Ersöz, “Her sabah ve akşam temizlik en ince ayrıntısına kadar yapılıyor. Ürünlerde kaliteye dikkat ediyoruz. Tost denince akla gençler geliyor ama biz her yaştan müşteriye hizmet veriyoruz” ifadelerin kullandı.
“Burası meşhur Tostçu mu?”
İşletmesine gelen müşterilerin büyük bölümünün tavsiye üzerine geldiğini ifade eden Ersöz, “‘Burası meşhur Tostçu mu?’ diye soran çok kişi oluyor. Bu ilgi bizi mutlu ediyor.” diye konuştu.
Hayalinin önce Türkiye’de ardından yurtdışında şubeler açmak olduğunu belirten Ersöz, genç girişimcilere de seslenerek, “Bir fikriniz varsa ertelemeyin. Korkusuzca adım atın. Ben çok sevdiğim bir ürünü, aradığım gibi yapamadıkları için kendim yaptım. Şimdi o lezzeti herkesle paylaşıyorum.” şeklinde konuştu.

